CONFERENTIES, FESTIVALS en REIZEN

2012: Masterclass USA, reis presidentsverkiezingen van Obama

 

In samenwerking met De Volkskrant hebben Niesco Dubbelboer en Agora Europa een ‘Masterclass in American Politics’ in Washington DC georganiseerd, in de week van de presidentsverkiezingen, 2 – 7 november 2012.
Gastheer is Niesco Dubbelboer, voormalig Tweede Kamerlid en destijds directeur van de PvdA en in het bezit van passie voor de Amerikaanse democratie. Met de Masterclass reizen Femke Halsema en Kirsten Verdel mee. Zij zijn deskundigen op het gebied van campagne voeren. Femke als voormalig politiek leider van Groen Links en Kirsten als campagnemedewerker van Obama in 2008.
De deelnemers vormen een qua leeftijd, sexe en beroepen een zeer gemengde groep van ca. 60 Nederlandse burgers die zich betrokken voelen bij de presidentsverkiezingen. Niesco en Eisse die de groep begeleiden, roemen de deelnemers als een zeer actieve en leergierige groep die geen enkele wanklank of probleem veroorzaken.

Tijdens de reis zijn er verschillende ontmoetingen met Amerikaanse (oud-) politici, spindoctors, commentatoren, historici en vrijwilligers geweest en worden historische plekken bezocht, zoals het Lincoln Memorial en het Capitool. De groep sluit zich aan bij vrijwilligers om zelf campagne te voeren voor Obama. Het uitslagenfeest wordt gevierd in een etablissement waar ook de gay gemeenschap van Washington aanwezig is. Op de verkiezingsdag waren we als een van de eersten bij het Witte Huis om de sfeer te proeven nadat Barack Obama de verkiezing had gewonnen.
Enkele maanden later komt een groot deel van de groep nogmaals bij elkaar om gezamenlijk de film over het leven en werk van Abraham Lincoln in een Utrechtse bioscoop bij te wonen.

Onze projecten

Wilt u meer weten over wat we voor u kunnen betekenen?