Trainingen en cursussen
 
 
“Geen uitmuntende ziel is gevrijwaard van op z'n minst een beetje
gekte”


-  Aristoteles
 
 
   
 
Burgers informeren burgers over de Europese grondwet.
In het kader van het stimuleren van burgers om actief deel te nemen aan de discussies en het referendum over de Europese grondwet is door Agora Europa in samenwerking met de initiatiefgroep Europese Referendum Campagne en met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (Europafonds) een publiekswebsite ontwikkeld en gerealiseerd.
Op deze website zijn rond een tiental concrete issues de voors en tegens van de voorgestelde Grondwet belicht. Per thema zijn de argumenten voor (door Barbara Hoheneder, journalist) en tegen (door Arjen Nijeboer, stafmedewerker Agora Europa) in 2 kolommen met een beperkte tekst belicht. Voor meer achtergrond-informatie kon men terecht op de site, die in het overzicht dat de Volkskrant publiceerde over alle websites rond het referendum als de meest objectieve en heldere website naar voren kwam.
In totaal hebben meer dan 100.000 bezoekers deze website bezocht. Er is en goede discussie via het forum ontstaan en een grote groep lezers is via e-mail nieuwsberichten op de hoogte gehouden. De site (www.europeesreferendum.nl). is nog tot einde 2005 online geweest.