Democratisch Boeket
 
 
“Geen uitmuntende ziel is gevrijwaard van op z'n minst een beetje
gekte”


-  Aristoteles
 
 
   
 

Oude Gebouwen met Smaak

De gids Oude gebouwen met smaak is samengesteld als eerbetoon aan de vele initiatiefrijke ondernemers die via zelfwerkzaamheid of ondersteund door creatieve architecten een oud gebouw een nieuw leven hebben bezorgd. Hergebruik van een pand tot eenhoreca-bestemming levert een dubbele bijdrage aan de leefbaarheid van een straat of buurt of stadsdeel. Het gaat de verloedering tegen en het biedt een welkome ontmoetingsplaats aan bewoners van een buurt en bezoekers uit de stad.

Oude fabrieken, pakhuizen en badhuizen zijn getransformeerd tot chique, stoere en romantische eetgelegenheden. In voormalige bedrijfsloodsen, garages, scholen en kantoren zijn tegenwoordig de meest trendy restaurants te vinden. Vele musea en cultuurgebouwen zijn gehuisvest in voormalige kloosters en kerken en hun restaurants zijn zonder uitzondering sfeervol en smaakvol ingericht.

De publicatie omvat beschrijvingen van de transformatie van 58 historische gebouwen in alle delen van Amsterdam tot restaurants en horecabedrijven. Van ieder restaurant zijn tevens gegevens opgenomen over de aard van de keuken, de menu´s, de prijzen, openingstijden en de sfeer die u aantreft.

 

Oude Gebouwen met Smaak

Centrum 8
Bloem, Blauw aan de Wal, Bridges,
Bordjes, In de Waag, De Brakke
Grond, Museum café Mokum, Compagnie-theater café, Neva, Kapitein Zeppos, Odeon, Tokyo café, Stanislavski, Wagamama

IJ oevers 36
Hotel de Goudfazant, Café de Pont, Kompaszaal, Eetcafé de Zwijger, Lloyd Hotel, Hannekes Boom, Open, Pier 10, Rosa en Rita, Stalpaert, Stork, IJ-kantine

Oost 60
Canvas op de 7e, Blooker, Dauphine, Brouwerij ’t IJ, Hotel Arena, De Kas, Merkelbach, Proeflokaal het Gemaal,
Oude Melkfabriek, Gare de l’Est, Rijsel Rotisserie, Studio/K

West 84
Mediacafé Lab111, Bakker Baard, Museumlunchroom ’t Schip, Edel, Podium Mozaïek, Mediacafé Westergasfabriek, Pont 13, Raïneraï, REM eiland, WG café

Zuid 104
De Bazar, Artist, The College Hotel, Brasserie Witteveen, Quinto, Le Garage, Solo, Macy’s, Vak Zuid, De WaaghalsOude Gebouwen met Smaak is samengesteld door een team van Agora Europa medewerkers: Annemarie Wijn (redactie), Ilse Rooze en Bjorn Roubos (teksten), Kanika Frings (vormgeving) en Carmen Flagiello (illustraties).
Oude Gebouwen met Smaak, 128 blz. vele illustraties in kleur, prijs € 12,50.(excl. verzendkosten) ISBN: 978-90-811002-0-5

U kunt Oude Gebouwen met Smaak online bestellen via internetbankieren met iDEAL. De kosten bedragen € 15,00, dan wordt het boek naar u opgestuurd. Klik hier om te bestellen...

NB: als u niet over internetbankieren beschikt, kunt u Oude Gebouwen met Smaak tevens bestellen door € 15,00 over te maken op rekeningnummer 2794095 t.n.v. Agora Europa te Amsterdam o.v.v. de titel, uw naam en volledige adresgegevens, dan zorgen wij voor toezending.

Afhalen tegen contante betaling (€ 12,50) kan bij Agora Europa, op Herengracht 406 A, alleen na telefonische afspraak 020-6380558.