Archief Agora-Europa
 
 
“Burgerdeugd, rechtvaardigheidszin en respect voor de publieke
opinie zijn voorwaarden voor het bestaan van een samenleving”


-  Socrates
 
 
  Start / Archief Agora-Europa / Interactieve processen/projecten / 1993 Herontwikkelingsplan Schaakwijk Utrecht

1993 Herontwikkelingsplan Schaakwijk Utrecht

 

In 1993 is de renovatie en herstructurering van de Schaakwijk in Utrecht het eerste interactieve project waaraan Agora een bijdrage heeft geleverd met 5 medewerkers die gedegen inzichten in stedelijke vernieuwingsprocessen, waarin bewoners een duidelijke stem krijgen, paarden aan culturele producties die de solidariteit en gezamenlijke inzet van alle bewoners ondersteunen.
Voor en door de inwoners van Schaakwijk is een documentaire gemaakt door Anna Spohr en Nina Meilof (`Koeien met gouden horens`) en is een lied voor de wijk gecomponeerd dat door de plaatselijke volkszanger Hans Leeman op de startbijeenkomst ten gehore is gebracht en vervolgens uitbundig is meegezongen door alle aanwezigen.
De meningen van alle bewoners over de toekomst van hun wijk zijn in twee doe/het/zelf onderzoeken naar voren gebracht. De bewoners konden uiteindelijk zelf kiezen voor verhuizen (met een inrichtingspremie voor de nieuwe woning) of blijven wonen in de buurt.

 

Utrecht, Schaakwijk, krantenartikel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krantenartikel over toekomst Schaakwijk                                                                       startnotitie voor herontwikkeling Schaakwijk 
                                 

 

Utrecht, Schaakwijk-lied

 

Het Schaakwijklied

 

 
 
 
 
   
 
 
Vorige pagina
Pagina printen
 
Wilt u regelmatig de nieuwsbrief ontvangen, meldt u dan aan.