Archief Agora-Europa
 
 
“De sociale stabiliteit wordt bevorderd als burgers invloed kunnen uitoefenen op kwesties die hun eigen leven en welzijn betreffen.”

-  Socrates
 
 
  Start / Contact / Bestuursleden Stichting Agora Europa / Hein Albeda, zelfstandig adviseur, vml. Directeur Stichting Rekenschap

Hein Albeda, zelfstandig adviseur, vml. Directeur Stichting Rekenschap

 

Het CNV, de ARP, de gereformeerde kerk: het zijn wat elementen waarin zijn ouders zich konden vinden in Heinís jeugd. In 1977 ging hij in Amsterdam wiskunde studeren en hij werd actief in de PPR. Hij werkte bij de gemeenteraad (81-86) en de Tweede Kamer (86-90). In de politiek verbaasde het hem dat er veel werd gesproken over wat er zou gaan gebeuren, maar dat het resultaat eigenlijk minder interessant was. Bij de Consumentenbond (90-97) sprak hem dat aan: niet er omheen draaien, maar gewoon kijken of beloften zijn nagekomen, of mensen waar voor hun geld krijgen. Een compliment is op zijn plaats als het goed is, er moet iets veranderen als het resultaat niet voldoende is. Die duidelijkheid mist hij nog steeds in de politiek.

Hein Albeda, april 2008

Hein Albeda, april 2008

 

 

In zijn werk bij adviesbureau AEF (97-99) en stichting Rekenschap (99-2005) zocht hij naar transparantie en verantwoording. Geen verantwoording aan politieke partijen, maar aan individuele burgers. Niet de mensen als klant van de politiek, maar de mensen als burgers die kiezen en gekozen worden, die regeren en regeerd worden.
Hein is sinds 2006 werkzaam als zelfstandig adviseur, zie ook www.heinalbeda.nl. Hein is initiatiefnemer van De Tweede Mening die wil bevorderen dat mensen hun afwijzing door de gemeente kunnen voorleggen voor deliberatie aan een groep mensen die deze afwijzing bekijken. 

www.detweedemening.nl 

 

Hein maakt vanaf 2006 deel uit van het bestuur van Agora Europa. 

 
 
 
 
   
 
 
Vorige pagina
Pagina printen
 
Wilt u regelmatig de nieuwsbrief ontvangen, meldt u dan aan.