Archief Agora-Europa
 
 
“De burger is iemand die deelneemt aan het maatschappelijk
leven, door beurtelings geregeerd te worden en te regeren.”


-  Aristoteles
 
 
  Start / Contact / Bestuursleden Stichting Agora Europa / Jurr van Dalen, duurzaam actief

Jurr van Dalen, duurzaam actief

 

 

Geboren in het midden van het land, voor zijn gevoel nog steeds Rotterdammer, maar inmiddels al lange tijd gepassioneerd inwoner van Drenthe. Jurr is van huis uit bedrijfseconoom (en industrieel archeoloog), heeft voornamelijk in het bedrijfsleven gewerkt als adviseur, directeur, ondernemer in Nederland en enkele jaren Latijns Amerika, enige tijd eerste man van een maatschappelijke organisatie, die het grootste aantal groene vrijwilligers heeft en in alle provincies medewerkers op het terrein van natuur- en milieu- en duurzaamheidseducatie, op dit moment actief ten behoeve van investeerders in duurzame bosbouw in Latijns Amerika.

Jurr van Dalen

Dit alles -veelal "ook voor de grijze cellen en vitamine C" - in combinatie met locale en (inter-)nationale activiteiten op het gebied van cultuur (cultuurbereik, cultuur en school, architectuur) en Europees (industrieel) erfgoed. Cultuur is het ideale bindmiddel in de samenleving, van locaal tot internationaal.
Jurr heeft een zwak voor "echte" volksvertegenwoordigers (een zeer selecte groep), ziet voorwaarden scheppen als de ultieme verantwoordelijkheid van de overheid ("daar hebben we de haven van Rotterdam aan te danken") en duurzaamheid als centraal punt voor menselijk handelen. Een duurzame samenleving bereiken we eerder door verantwoord ondernemerschap en echte burgerinitiatieven-hoe-klein-ook, dan door dominantie van de vierde macht. Via IVN activiteiten als Duurzame Dinsdag en Scholen voor Duurzaamheid zie je bevestigd hoezeer individuele burgers, van allerlei achtergronden en leeftijden aan de weg willen timmeren.

 
 
 
 
   
 
 
Vorige pagina
Pagina printen
 
Wilt u regelmatig de nieuwsbrief ontvangen, meldt u dan aan.