Start Over Agora Activiteiten Publicaties Contact Nieuwsbrief
 
 
“De burger is iemand die deelneemt aan het maatschappelijk
leven, door beurtelings geregeerd te worden en te regeren.”


-  Aristoteles
 
 
  Start / Contact / Mede-netwerkers / Jephta Dullaart

Jephta Dullaart

 

Door de campagne Nieuw Leven voor Oude Gebouwen ben ik in contact gekomen met de projecten van Agora Europa. Eisse Kalk vroeg mij vervolgens om vooronderzoek te doen en interviews af te nemen van initiatiefnemers en direct betrokkenen van herbestemmingsprojecten in Amsterdam. Dit materiaal heeft Eisse Kalk vervolgens gebruikt voor de publicatie Nieuw Leven voor Meer gebouwen: hergebruik kan sneller en beter.

 

Tevens heb ik voor dit boek een aantal hoofdstukken geschreven over de architectuurhistorische ontwikkeling van herbestemming van verschillende type gebouwen, zoals pakhuizen, kazernes, ziekenhuizen en industrieel erfgoed.


Daarna bleef ik betrokken bij andere projecten van Agora waarbij herbestemming en hergebruik van leegstaande gebouwen centraal stond, zoals een rapportage over de herbestemmingspotentie van het gebied de Scholendriehoek in Bos en Lommer en de werkgroep Panden met Kansen, een digitaal platform voor leegstand en hergebruik in Amsterdam.

Naast Agora heb ik de afgelopen jaren veel cultuurhistorisch onderzoek gedaan, teksten en verhalen geschreven en algemene contentontwikkeling voor diverse erfgoedprojecten uitgevoerd, met een focus op digitale ontsluiting van cultureel erfgoed in Amsterdam en Noord-Holland. Ik heb mijn eigen content en communicatiebureau opgericht, specifiek voor erfgoed gerelateerde projecten: Het Erfgoedkabinet. Op mijn website kan je meer lezen over deze projecten.


 
 
 
 
   
 
 
Vorige pagina
Pagina printen
 
Wilt u regelmatig de nieuwsbrief ontvangen, meldt u dan aan.