Start Over Agora Activiteiten Publicaties Contact Nieuwsbrief
 
 
“De burger is iemand die deelneemt aan het maatschappelijk
leven, door beurtelings geregeerd te worden en te regeren.”


-  Aristoteles
 
 
  Start / Contact / Medewerkers / projectmedewerker Carmen Flagiello

projectmedewerker Carmen Flagiello

 

Op het gymnasium in Amsterdam Noord kwam Carmen Flagiello voor het eerst in aanraking met de Griekse en Romeinse beschaving. De kunst, architectuur, cultuur, mythologie en democratie van deze antieke beschavingen sprak haar zozeer aan, dat ze besloot Mediterrane Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam te gaan studeren. Keizer Hadrianus werd haar grote voorbeeld.
Hadrianus was de eerste Keizer die de Romeinse wet liet vastleggen. Hiervoor hadden rechters de vrijheid om de wet naar eigen inzicht te interpreteren. Nu verloren ze de macht om de wet te veranderen of er iets aan toe te voegen. Als geschillen ook dan nog onopgelost bleven besliste de Keizer. 

 

Carmen Flagiello

Hadrianus legde hiermee de fundering voor een lange traditie van rechtswetenschappen. Later zorgde de Keizer ook voor meer bescherming van de rechten van slaven en vrouwen.

Na haar studie ging Carmen zich in haar vrije tijd inzetten voor de monumenten van Amsterdam. Zij is sinds 2002 actief in verschillende monumentenzorg-organisaties, zoals de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad, de Vereniging van Vrienden van Stadsherstel, de Stichting Museum Amsterdam Noord en Psalm 133, de bewonersvereniging van het 19e eeuwse Looiershofje, waar zij sinds 2000 woont.


Sinds 2006 werkt zij als projectmedewerker bij Agora Europa. Zij heeft sindsdien meegewerkt aan de publicatie, verkoop, distributie en marketing van alle publicaties van Agora Europa. Hiernaast ondersteunde zij de organisatie van het symposion ‘Hergebruik bestaande en historische gebouwen’ en was coördinator bij de daaropvolgende twee campagnes ‘Nieuw Leven voor Oude Gebouwen’ (2007 en 2008-2009) en De Werkplaats MaakdeBuurt (2015-2016). Verder heeft zij geassisteerd bij het ontwerpen en is verantwoordelijk voor het modereren van de website www.nieuwlevenvooroudegebouwen.nl, zowel als de nieuwe website van Agora Europa.

 

Carmen en Eisse Kalk bij de slotbijeenkomst van de campagne Nieuw Leven voor Oude Gebouwen, 2009 

 

 

Carmen tijdens de opgraving in Villa Hadriana, Tivoli/Italië, 2003


 
 
 
 
   
 
 
Vorige pagina
Pagina printen
 
Wilt u regelmatig de nieuwsbrief ontvangen, meldt u dan aan.