Start Over Agora Activiteiten Publicaties Contact Nieuwsbrief
 
 
“Burgerdeugd, rechtvaardigheidszin en respect voor de publieke
opinie zijn voorwaarden voor het bestaan van een samenleving”


-  Socrates
 
 
  Start / Publicaties / Vuurdoop, wijk- en dorpsgericht werken in Hoogeveen

Vuurdoop, wijk- en dorpsgericht werken in Hoogeveen

 

Vuurdoop, wijk- en dorpsgericht werken in Hoogeveen (2007)

 

In de gemeente Hoogeveen vond in 2006 een uniek samenwerkingsproject plaats. De gemeente, drie corporaties, het welzijnswerk en de politie hebben samen met meer dan 100 bewoners een forse stap vooruit gezet in de ontwikkeling van het wijkgericht werken. Dit proces werd begeleid door Joop Hofman en Eisse Kalk. Lees meer....

Gezamenlijk gaven zij handen en voeten aan de invoering van enkele aanbevelingen uit het rapport 'vertrouwen in de buurt'. Dit rapport is in het najaar van 2005 gepubliceerd door een commissie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR), onder voorzitterschap van Pieter Winsemius. Het bevat aanbevelingen om buurtbewoners een buurtrecht toe te kennen. Dat houdt in, dat ze zelf mogen beslissen over de middelen die nodig zijn om hun buurt te ontwikkelen.

 

 

U kunt de brochure Vuurdoop online bestellen via internetbankieren met iDEAL. De kosten bedragen Ä 7,50, dan wordt het boek naar u opgestuurd. Klik hier om te bestellen...

link naar bestelformulier

U kunt de brochure Vuurdoop tevens bestellen door Ä 7,50 over te maken op rekeningnummer 2794095 t.n.v. Agora Europa te Amsterdam o.v.v. de titel, uw naam en volledige adresgegevens, dan zorgen wij voor toezending.

Afhalen tegen contante betaling (Ä 5,00) kan bij Agora Europa, op Herengracht 406 A, alleen na telefonische afspraak 020-6380558.

 
 
 
 
   
 
 
Vorige pagina
Pagina printen
 
Wilt u regelmatig de nieuwsbrief ontvangen, meldt u dan aan.